4 Νοε 2015

Mαρτυρία για τον ΟΣΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΕΟΥ (Βίντεο)



Είναι απόσπασμα από το βιβλίο-αφιέρωμα στο Γέροντα Παΐσιο: ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης μοναχός" που πωλήθηκε μαζί με τηλεοπτικό περιοδικό.
Το βίντεο-απόσπασμα που είδατε προέρχεται από το youtube βίντεο με τίτλο: ["Γέρων Παΐσιος - Ρωσική Ταινία ΠΡΕΜΙΕΡΑ 5 Νοε 2012"].
Θεωρώ πιθανό το κείμενο να το έγραψε ο Αθ.Ρακοβαλής που εμφανίζεται στο βιντεοαπόσπασμα που παρακολουθήσατε, παρόλο που στο βιβλίο ο τίτλος του κειμένου είναι: ["Εμπειρια Θεου - κείμενο του Δ.Φ."] (δηλ. δίνει άλλα αρχικά ονόματος), σελ93.
Ο Αθ. Ρακοβαλής έχει γράψει το βιβλίο: ["Ο Γέροντας Παΐσιος μου είπε"], ενώ στοιχεία γι` αυτόν και τη σχέση του με το Γέροντα υπάρχουν στο βίντεο: ["Γέροντας Παϊσιος - Ένας άγιος στην εποχή μας"]. Το βίντεο μπορείτε να βρείτε ολόκληρο και με τον τίτλο:["Ένας Άγιος στην εποχη μας.ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΤ-3"].
Θεωρώ πως το κείμενο είναι πολύ καλή και σημαντική περιγραφή μιας εμπειρίας που δε γίνεται να ... περιγραφεί (με λόγια). 
Η εκκλησία και οι Άγιοι μας διαβεβαιώνουν ότι ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ μπορεί να ζήσει τέτοιες εμπειρίες. Η θρησκεία μας είναι ΖΩΝΤΑΝΗ και προσφέρει ΤΗ ΘΕΩΣΗ. Και να είστε σίγουροι ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι που έχουν κάποιες παρόμοιες εμπειρίες. 
Χρειάζεται προσπάθεια... Προσπάθεια να ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ το συνάνθωπο ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ, Προσπάθεια να ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ, Καθώς Ο Θεός αγάπη εστί. Τότε θα μπει μέσα μας η συμπαντική αγάπη, δηλαδή ο Θεός...


Δεν υπάρχουν σχόλια: